йога и астрология

Йога и астрология е равно на ЙОГАСТРОЛОГИЯ

Йога и астрология, две от любимите ми неща, комбинирани за създаване на перфектна практика! 

Но какво е всъщност е йога и астрология равно на ЙОГАСТРОЛОГИЯ?

Аз съм  почитателка на йога и астрология практиките още от много малка. През годините се интересувах доста от позицията на чакрите в човешкото тяло и тяхната роля на енергийно ниво. 

Наскоро  срещнах моята приятелка Венета Евтимова, точно в момент на поредното ново начало в живота ми. Но този нов път, който поех твърде рязко и сериозно се оказа много съдбовен. 

Практиките на Венета ме научиха на основите на стречинг и перфектното изпълнение на асаните в йога

По време на практиките аз усещах нейното благотворно влияние и самата тя без думи успя да предизвика интереса ми към йога, разкривайки, че практикуването на много прости движения е ключът към еластичното тяло и хормонален баланс.

Все пак като астролог винаги съм искала да проуча връзката между перфектната практика и традиционните области на тялото в астрологията и как можем да ги засилим чрез йога.

Има хипотеза, че чрез изравняване на енергиите на йога и астрологията, можем да станем по-свързани с Вселената,

постигайки по-дълбоко състояние на просперитет и пълноценност.

Йога и Астрология, Слънце и Луна

Хатха (Слънце-Луна) йога сама по себе си е упражнение, което насърчава синхронизацията с небесните цикли – това е естествен трамплин за привеждане на тялото в съответствие със Слънцето, Луната и звездите! 

Смята се, че тези естествени цикли насърчават практикуващите да бъдат по-щастливи и да изпитат по-голямо духовно пробуждане .

В зависимост от вашия зодиакален знак можете да имате уязвимост в тази област, правенето на йога за тази област може да превърне слабостта в сила. 

Изпълнете йога поза за вашия лунен знак, за да се съобразите с ритмите на Вселената, а за вашият изгряващ знак(асцендент) да насърчите самочувствието си.

И така, какви са препоръчителните пози за всеки знак според йога и астрология?

ОВЕН – ПОЗА ВОЙНЪТ

Предизвикайте своя вътрешен Овен с йога поза ВОЙН!

Марс управлява, Овен, така че впрегнете енергията на Овена с малко йогастрология – стил Овен!

Позата енергизира цялото тяло, като не забравяйте да държите предното коляно над глезена си, а задното стъпало плоско стъпило на земята. 

Повдигнете главата си, за да увеличите максимално енергията на невероятния Овен. Този знак често се нуждае от повече релакс в живота си.

Секс със представител на зодия Овен виж ТУК

ТЕЛЕЦ – ПОЗА МОСТЪТ

Силният, стабилен и земен бик Телец има енергия, с която можем да се справим чрез позиция МОСТ.

Областта на тялото за Телец е шията, а тази поза ще укрепи торса. По време на позата медитирайте върху темата за изобилието.

БЛИЗНАЦИ – ПОЗА КУЧЕ ГЛЕДАЩО НАДОЛУ

При изпълнение тази поза трябва да насочим вниманието си  към  раменете и цялото тяло, тъй като позата се разделя на две. Разпределете тежестта на тялото и се съсредоточете върху пръстите  и изпънете крайниците си дълги с чувство за лекота .

Близнаците управляват раменете и нервната система, имат наистина неспокойна енергия. Родени са да бъбрят, но йогастрологичната им медитация трябва да бъде фокусираа към  ума. Като потискат непрестанните гласове в главата си. 

Близнаците ще се научат да контролират своите Меркурянски склонности да прелитат от фантазия към фантазия.

РАК – ПОЗА КОБРА

Канализирайте енергията на Раците в  поза Кобра!

Частта от тялото, която управлява ракът е областта на гръдния кош.

ЛЪВ – ПОЗА ЛЪВЪТ

Ако искате да вземете царствената сила на съзвездието Лъв, просто възприемете лъвската позиция – или имитирайте безшумен рев. Можете дори да направите това на обществено място – ако някой ви хване, се преструвайте, че е прозявка.

И все пак, ако искате да сте истински Лъв, ще медитирате върху мантрата „Аз съм кралицата и ще правя йога, където пожелая“. Влезте в царственото мислене на Лъв!

За пълното разгръщане отворете тази голяма уста колкото е възможно по-широко, извадете езика до брадичката и отворете очите си широко. Сега се погледнете в огледалото. Смейте се. Изпънете пръстите си като котка и издължете гръбнака си.

Лъвовете са известни като артистичната част на зодиака, не е чудно, че това упражнение би направило прекрасно подгряване в класа по актьорско майсторство .

ДЕВА – ПОЗА ЛОДКА

Самостоятелната Дева може да бъде лодка!

Какво по-хубаво от укрепване на корема, което да ни напомня за добродетелите на Девата? Този знак е толкова в унисон с корема и неговите „инстинкти на червата“, защото той управлява червата в астрологията .

Съсредоточете се върху областта на корема и прегърнете добродетелната енергия на Девата . Потопете се в позата.  

ВЕЗНИ – ПОЗА ТАНЦЬОРЪТ

Прекрасната поза на Везни показва сила за долната част на гърба. В истински стил Везни съсредоточете своята мантра и медитация върху красотата на даване и получаване.

СКОРПИОН – ПОЗА КАМИЛА

Всичко е съсредоточено в трансформиращото дишане на енергията на Скорпиона – насочете енергията си към по-ниско ниво на тялото –  вашият таз.

СТРЕЛЕЦ – ПОЗА ВОЙН 1

Планетата Юпитер управлява Стрелец, който се занимава с бедрата в човешкото тяло.

КОЗИРОГ- ПОЗА ПОРТАЛ

Козирогът управлява скелетната структура, включително и коленете.

ВОДОЛЕЙ – ПОЗА ОРЕЛ

Приемете вибрациите на Водолей с тази „различна“ йога поза.

Водолеят управлява глезените и тази поза ще помогне да укрепи зоната включвайки цялото тяло.

Не забравяйте да повдигнете лактите си и да омекотите погледа си – отуснете се и балансирайте в позата.

РИБИ – ПОЗА РИБА

Намерете своята вътрешна Риба и дишайте – чрез въображаемите си хриле.

Рибите се управляват от  Нептун и лицето е  отпуснато и птопено в тази поза. Свободна и мечтателна тази риба се насочва към спокойствие и блаженство. Само не забравяйте да не изпадате в паника във вашите йога пози, никой не иска да канализира „рибата извън водата“!

Риби управляват краката, които представляват нашите основи. Намерете краката си, намерете силата си и израстете от земята нагоре.

Как да се подмладим с три йога асани виж ТУК

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *