Кой е Купидон в любовната астрология?

Ролята на Ерос в хороскопа

Как можем да разгадаем сексуалната природа на човек, използвайки неговата натална карта? Тъй като сексуалността е сложна тема, няма проста формула за определяне на сексуалните предпочитания, фантазии и стилове в израз на индивида. Въпреки че инстинктът със сигурност играе роля, човешката сексуалност се усложнява от нашата интелигентност и ролята на обществото.

Основен елемент от нашата сексуалност попада в областта на Марс. Знакът и позицията на дома на Марс в нашите натални карти, както и аспектите, които Марс прави с други планети и точки, ни дава известна представа за нашия личен сексуален стил.

Въпреки това Венера, планетата на любовта, романтиката и удоволствието, също играе роля. Луната, представляваща нашата емоционална природа, влияе върху нашата сексуалност. Всъщност, тъй като сексуалността е мощен мотиватор и е част от нашата идентичност, можем спокойно да кажем, че всички наши планети и точки имат нещо общо с нашата сексуалност по някакъв начин.

Когато изследвамe астрологията на сексуалността, имамe предвид, че е разглеждаме цялата програма за живот на дадения индивид. Все пак но има някои фактори, които играят по-голяма роля от други:

Марс(Богът на Войната). Свързан с победата, с мъжката активна енергия.  Знакът на Марс ни показва стила, в който изразяваме сексуалната си природа. Марс показва нашата природа на желанията и как преследваме желанията си.

Венера(Афродита).Знакът на Венера ни показва някои от важните „капани“ и любовната игра, които ни помагат да се настроим за секс. Венера по-скоро привлича, отколкото преследва.

Луна. Женската пасивна енергия.  Знакът на нашата Луна ни показва някои от нашите основни емоционални нужди, които могат да се изразяват като сексуални фантазии и нужди.

Ерос(Купидон). Позицията по знака на астероида, Ерос, може да разкрие някои от нашите еротични мисли, както и нивото или степента на нашата еротична природа.

В митологията Ерос е богът на сексуалната любов и желание. На практика на Ерос не може да се устои.

В римската митология Ерос е известен като Купидон и е изобразяван като крилат младеж, лек и красив, често с покрити очи, символизиращи слепотата на любовта. Понякога е изобразяван да държи цвете, но по-често сребърен лък и стрели, с които стреля стрели на любовно желание.

Ерос надделява над ума с любов и секс. Ерос представлява сексуална страст, желание и творчество.

Нашият Ерос може да ни покаже как/къде може да станем обсебени, изпълнени с желание (понякога ирационални) и целеустремени.

Ерос в различните зодиакални знаци

Ерос в Овен

Тези хора инстинктивно и бързо се влюбват. Сексуалните им влечения се формират бързо и те се отдават на усещанията на момента по силен начин. С енергията на архетипа на Овен индивидът много първична сила и хъс, макар и не винаги много последващи действия.

Тези любовници може да изглеждат малко непостоянни за другите, просто защото страстите им се надигат и падат толкова бързо. Те не са толкова даващи и емоционални в сексуалното си изражение, но са страстни.

Хората с Ерос в Овен са привързани към усещанията на момента и може да виждат партньора си като обект или продължение на себе си. Те често предпочитат да се занимават с преследване в отношенията и може да са пристрастени към завоеванието.

Ерос в Телец

Това са силно чувствени любовници, които може да се стремят да „притежават“ своите партньори. Сексуалната нужда от притежание често е проблем с тези любовници и за разлика от Ерос в Овен, конкуренцията не ги възбужда.

Тези любовници могат да бъдат донякъде примитивни в своите желания и не толкова привлечени от твърде много сексуална сложност. Простите, земни и удобни удоволствия са най-привлекателни. Тези любовници са най-нещастни без постоянен партньор. Сексуалната им природа се корени в сетивата.

Хората с Ерос в Телец се стремят към устойчиви, дългосрочни занимания, неща, които продължават и укрепват с времето, изграждат нещо и виждат резултатите от своите усилия.

Ерос в Близнаци

Тези любовници са сексуално любопитни и заинтересовани. Те обичат да са осведомени по сексуалните въпроси и често се възбуждат от писмените и изговорените думи. Те могат да пишат писма на своя любовник или да се наслаждават на писане и четене на еротика. Тъй като е трудно за тези любовници да изключат умовете си по време на секс, в лицето има воайор по време на сексуално изразяване и може да е трудно за тези любовници просто да „отпуснат“.

Много хора от Ерос в Близнаци обичат да говорят и да им говорят по време на секс. Те придават голяма тежест на комуникациите.

Ерос в Рак

Има нужда да се влеят емоционална грижа и подхранване в сексуалния акт. Когато представата за себе си е ниска, тези любовници могат да използват другите като сексуални обекти, вероятно в резултат на страха си от отхвърляне. Гърдите са силно възбуждащи и много от тях са орално фиксирани, а някои може да са привлечени от тема за доминиране. Когато представата за себе си е по-силна, интимността и топлината са мощни стимуланти.

Ерос в Рак се стремят да постигнат психическо и емоционално обновяване чрез секс. Те могат да бъдат много интуитивни партньори в леглото. Понякога тези любовници искат партньорът им да бъде сравнително целомъдрен, но те нямат същите стандарти за себе си. Тези любовници често се влюбват в своите сексуални партньори.

Тази позиция може също да посочи хора, които имат страст към домашни проекти, история, недвижими имоти, храна, защита и подхранване на другите или изграждане на сигурно гнездо.

Ерос в Лъв

Фантазиите за Ерос в Лъв често се въртят около желанието на партньора им за тях. Тези любовници обикновено се разминават с това, което смятат, че сексуалният им партньор трябва да чувства към тях. Те могат да отделят много време на автоеротично поведение и често се отдават на много флирт и много увлечения. Въпреки това те могат да бъдат по-лоялни от повечето.

Ерос в Лъв живее за любов и привличане. Те са застрашени, когато страстта се уталожи във връзките им. Те изпитват нужда да поддържат страстта жива и когато тя се уталожи в една връзка, могат да бъдат пристрастени към флирт с други хора, за да се чувстват живи и мощни.

Прочетете още по темата или се потопете в темата за любовта и карма

Ерос в Дева

Зеземеност и интелектуалност се съчетават в Ерос в Дева. Тези любовници са чувствени, особено когато не мислят много. Поради склонността Девата да мисли и анализира обаче, има склонност да бъде собствен воайор по време на секс.

Срещата на умовете е важна за Ерос в Дева. Това са донякъде любовници, които може да имат различни фази между промискуитет и безбрачие. По принцип те са чувствителни и нежни любовници, които правят много, за да зарадват партньорите си. Известна неловкост и срамежливост по отношение на отпускането на себе си често са характерни за тази позиция. Символът на Девата е Девицата. Това не трябва да се приема буквално, въпреки че когато Девата е свързана със сексуалната природа, има чувство за чистота и независимост. Тези любовници понякога могат да бъдат безразборни и доста странни.

Ерос във Везни

Това е доста флиртуваща и очарователна позиция на Ерос. На практика Ерос във Везни често забравят собствените си сексуални нужди, защото се фокусират толкова внимателно върху тези на партньора си!

Общуването е секси за тези любовници. Тези хора могат да бъдат безнадеждно пристрастени към всички „капани“ на влюбването, толкова много, че когато една връзка се случи, може да изглежда скучна. Изключително романтични и очарователни,  Ерос във Везни се наслаждават на социалната „игра“ около създаването на връзки с любовници и могат да бъдат доста съблазнителни. Ерос във Везни иначе може да се прояви като голяма любов към красивите неща, изкуството и удоволствието.

Ерос в Скорпион

Това е особено еротична позиция на Ерос. Тези любовници могат да бъдат пристрастени към тръпката от опознаването на човек отвътре и отвън, както и от силата на любовта и секса. Интензивността е важна за тези любовници. Те не искат само тялото на партньора си, те искат и частица от душата!

Тази позиция предполага много малко страх в областта на сексуалната интимност и тези любовници почти ще направят всичко с желания партньор. Те са страстни и колкото по-интензивна е връзката, толкова по-добре. Животинският магнетизъм е сериозен, вероятно защото тези хора мислят много за секса и интимността, а другите могат да усетят тяхната интензивност. Те лесно могат да влязат под кожата ви, като се докосват до вашите желания.

Ерос в Стрелец

Тези любовници имат ентусиазирана и буйна привлекателност. Сексът е предназначен да бъде забавление за Ерос в Стрелец, а някои груби и много сърдечни смешки са възбуждащи. Сексуалността понякога се разглежда като спорт от Ерос в Стрелец. Може да ви изненадат с много открито и почти невинно отношение към секса и интимността. Сексът е малко като игра и как се приема това отношение зависи много от публиката! Може да има известно пристрастяване към преследването и избягване на интимността, когато се чувствате ограничаващи по някакъв начин.

Нежността и романтиката не им идват толкова лесно на тези любовници. Смехът и забавлението са афродизиаци за тази позиция на Ерос. Сексуалното изследване и свободата са важни, както и нуждата от сексуална честност – секс без излишъци и атрибути, които тези любовници може да намерят за неестествени и дори нечестни.

Ерос в Козирог

Тези хора са чувствени и земни в своите сексуални желания. Либидото е силно, но контролирано. Управляван от Сатурн Козирог е знак, който обича да контролира – не непременно да контролира другите, а да контролира себе си. Много хора от Ерос в Козирог насочват голяма част от природата си на желанието в постигане на нещо значимо.

Тази позиция е силно фокусирана, принципна, земна и чувствена. Може да има голяма любов към постиженията и компетентността.

Ерос във Водолей

Тези любовници са заинтригувани от необичайното, намирайки разнообразието за вълнуващо. Откъсването на Водолея може да означава намиране на чувственост в безконтактни сценарии в допълнение към контактните. Сексуалната креативност е една от силните страни на тази позиция. Техните отворени умове могат да стимулират креативността в партньорите им. Те са интересни, интригуващи и особено силни комуникатори.

Ерос в Риби

Тази позиция на Ерос е хамелеон, тъй като тези любовници са много адаптивни към партньора си. Това не означава, че нямат сексуални предпочитания или не притежават силна идентичност. Вместо това, състраданието на Рибите и способността да се разбира и приема почти всеки цвят на дъгата се проявява по сексуален/романтичен начин. Те са склонни да се чувстват най-удобни и спокойни, когато партньорът им се изразява уверено.

Прочетете още по темата или се потопете в темата за любовта и карма

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.